Condamnarea trece, mizeria rămâne

Jumătate de țară jubilează. Liviu Dragnea, în sfârșit, a fost condamnat la închisoare cu executare. Percepția multora este, că dacă scăpăm de Dragnea, va urma prăbușirea PSD și așa scăpăm de "ciuma roșie" și implicit de toate nenorocirile din țară. Realitatea ultimilor ani a demonstrat însă, că de fapt aceste condamnări spectaculoase nu schimbă cu nimic viața noastră, a oamenilor de rând.

Spitalele vechi și infecte rămân, șpaga pentru doctori și asistente rămâne, școlile deplorabile cu toaleta în fundul curții rămân, lipsa autostrăzilor rămâne. Și atunci de ce să ne bucurăm așa de tare că unul dintre politicienii, indiferenți și nepăsători la nevoile noastre, ajunge în pușcărie? Credeți că cel care îi va lua locul va fi mai interesat de spitale, școli, autostrăzi?

Politicienii, partidele și instituțiile, chiar și cele care asigură respectarea legii au de fapt o singură preocupare, cum să acapareze sau să păstreze puterea. Restul este doar un circ pentru a adormi poporul.Sursă foto: pixabay.com


Citește și:

Președintele Iohannis a ieșit din hibernare

Victor Ponta a fost reevaluat

Viața publică e un concurs de fanatism