Oare de ce sprijină UDMR guvernul PSD-ALDE?

UDMR are două motive mari și late pentru care sprijină atât de perseverent guvernul PSD-ALDE. Primul ar fi că la fel ca politicienii din PSD și ALDE, colegii lor din UDMR au mari nemulțumiri cu modul în care se împarte justiția în țară. Mulți lideri UDMR au fost deranjați de DNA și de multe ori deciziile justiției au fost considerate că sunt împotriva intereselor comunității maghiare din România.

Desigur, liderii UDMR afirmă că împreună cu PSD-ALDE, se luptă împotriva abuzurilor din sistemul judiciar, dar de fapt, ei nu ar fi atât de combativi dacă acest sistem ar fi favorizat într-un fel sau altul interesele reprezentate de Uniune.

Al doilea motiv pentru care UDMR sprijină inițiativele coaliției guvernamentale este că a găsit în PSD și ALDE un partener cu care se poate negocia. Așa, chiar dacă riscă să mai piardă din popularitate în rândul electoratului maghiar, electorat anti-PSD în mare, speră să obțină pas cu pas câte un drept, câte o lege care va aduce în final condiții de viețuire îmbunătățite pentru maghiarii din România. Pentru a obține aceste drepturi, avantaje UDMR, în mod tradițional, este dispus să negocieze cu aproape oricine, iar în PSD și ALDE a găsit partenerii potriviți.


sursă foto: facebook/RMDSZ

Citește și:

Președintele Iohannis a ieșit din hibernare

Victor Ponta a fost reevaluat

Viața publică e un concurs de fanatism