Cine răspunde pentru moartea lui Călin Farcaș?

Călin Farcaș, tânărul din Brașov care aștepta de doi ani un transplant de plămâni, a murit. Sfâșietor este că acest tânăr a murit cu convingerea că statul român și-a bătut joc de el, refuzându-i șansa de a trăi. Desigur, Ministerul Sănătății și toți cei împlicați în acest caz încearcă din răsputeri să nu-și asume nici o răspundere. 

Citind expicațiile lor, îți dat seama că acești oameni nu au nici o compasiune pentru cei care suferă și mor din cauza incompetenței, indiferenței lor. Ei sugerează că nu statul român ar fi principalul vinovat de moartea lui Călin, ci faptul că boala a fost prea gravă și din această cauză clinicile contactate au refuzat să preia cazul sau, pentru că mai există o variantă, aceste clinici au refuzat cazul pentru că România nu este în Eurotransplant, culmea este că ministrul sănătății spune că suntem. Penibili.

Marea întrebare, pentru familia lui Călin una sfâșietoare pentru o viață întreagă, este dacă statul putea face mai mult în acest caz de ce nu a făcut? Și mai ales cine răspunde pentru moartea acestui tânăr care s-a stins cu convingerea amară că statul și-a bătut joc de el?


sursă foto: pixabay.com

Comments

Citește și:

Președintele Iohannis a ieșit din hibernare

De ce muncitorul vietnamez e mai bun decât cel român?

Viața publică e un concurs de fanatism