Nu Franța a câștigat Mondialul din Rusia, ci Putin

Bădăranul dictator al Rusiei - pe o ploaie torențială stă sub umbrelă, în timp ce oaspeții lui, președintele Franței și Croației, se udă până la piele - Vladimir Putin a fost marele câștigător al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia 2018. Echipa Franței, practicând un fotbal anost, fără multe faze de poartă, ca de altfel toate echipele mari, a luat medaliile de aur, a ridicat cupa, a fost scăldată de lumina blitzurilor, însă marea lovitură de imagine a fost dată de președintele Putin.

Pentru cel puțin câteva săptămâni, longevivul dictator rus a apărut în fața întregii lumi ca un lider dintr-o țară occidentală, capabil să organizeze un eveniment de anvergură mondială. Astfel Putin a mai șters puțin din memoria recentă globală anexarea Crimeei, otrăvirea foștilor spioni ruși din occident, atacurile cibernetice asupra țărilor occidentale, hăituirea sistematică a personalităților, partidelor de opoziție din Rusia, desele scandaluri de spionaj și alte grozăvii pricinuite de mâna lui din ce in ce mai lungă.

Pe timpul Mondialului a primit elogii directe de la președintele FIFA și alți președinți de stat cu privire la cât de bine a organizat Rusia acest eveniment. Ori Putin exact asta și-a dorit, să arate lumii că Rusia nu se pricepe doar la declanșarea războaielor hibride și ocuparea unor părți din țări vecine, ci și la organizarea unui ”circ” spectaculos de proporții globale prin care să ne convingem că un regim autoritarist de tip Putin nici nu e așa de diabolic precum pare sau este prezentat.


Sursă foto: captură youtube

Ha netalán érdekelne:

În SUA și Europa creșterea economică e mai importantă decât viața cetățenilor

Așa sunt președinții care ne conduc