Președintele Iohannis a ieșit din hibernare

Nu știm de ce și până cănd, dar se pare că președintele Iohannis s-a trezit un pic și a decis să iasă din hibernare. A chemat partidele la consultări pe tema legilor justiției. Brusc, cei de la PSD-ALDE-UDMR nu mai sunt ”niște penali” ci reprezentanți cu care încearcă să se pună de acord asupra problemelor din justiție. Nedumerirea mea este, de ce Klaus Iohannis s-a trezit tocmai acum, după patru ani de activitate anemică, inconsecventă și ineficientă? Ca să nu spunem hibernare.

Cum se face că până acum s-a mulțumit doar să mustre, avertizeze și în rest să tacă și acum dintr-odată vrea să faciliteze acorduri între partide? Și dacă pe tema justiției a putut să organizeze consultări de ce nu poate să facă la fel și pe teme ce țin de educație, sănătate sau infrastructură?

Nu știu ce va face în continuare, însă organizarea de consultări și încercarea sistematică, regulată de a convinge partidele să conlucreze pe teme esențiale ar fi fost semnul cel mai evident că președintele a înțeles de ce a fost ales.

Mi-e teamă însă, că acum e prea târziu. Să devii, brusc, mediator când mai este doar un an până la alegeri, donotă, dacă nu disperare, calcule electorale. Ceea ce înseamnă că acest demers este penibil.


 Foto: captură presidency.ro

Comments

Citește și:

Victor Ponta a fost reevaluat

De ce muncitorul vietnamez e mai bun decât cel român?