Victor Ponta a fost reevaluat

Între anii 2012-2016, presa noastră pro-occidentală, pro-stat de drept, pro-justiție, pro-DNA și bineînțeles anti-USL, anti-PSD, deci anti-corupție era cu toate tunurile îndreptate spre Victor Ponta. Atunci s-a descoperit că și-a plagiat teza de doctorat, tot atunci s-au formulat acuzații de corupție la adresa lui. Pe scurt, Victor Ponta a fost prezentat, de această parte ”emancipată, occidentală” a presei noastre, ca răul suprem de care trebuie scăpată, curățată țara. Și nu-i așa, dacă scăpăm de el va fi mai bine, că om mai rău ca Ponta cu greu poți găsi.

După doar trei ani, minune mare, aceeași presă pro-valori occidentale, HotNews.ro, DiGi24, Adevărul, și noua apăruta în club, G4Media.ro, brusc, ca la un semn, l-a reevaluat pe Ponta. Această presă îl invită în redacții, studiouri să dea interviuri, preia postările lui de pe rețele sociale, este atent la declarațiile lui, care deasemenea fac titluri mari. Acum Victor Ponta nu mai este plagiatorul abominabil, distrugătorul corupt al țării, ci cavalerul indispensabil al ”dreptății” și, cel mai important, al luptei purtate împotriva altor politicieni ”abominabili”, cei din PSD, ALDE, UDMR.

Da, deși pare greu de crezut, ca să fi primit în grațiile presei ”pro-occidentale, pro-stat de drept” se pare că nu trebuie să faci nimic mai mult, decât să devii un contestatar fanatic al PSD, ALDE, UDMR. Dacă faci asta consecvent și convingător se vor deschide ușile redacțiilor, vei da interviuri largi și vorbele tale vor face titluri în prime-time. Cam asta e nivelul jurnalismului de la noi. Pe de o parte avem Antena 3 iar pe cealaltă parte avem... tot jurnalism de tip Antena 3. Diferențele există desigur, însă doar la nivel de nuanțe și ținte.


Sursă foto: captură digi24.ro

Comments

Citește și:

Președintele Iohannis a ieșit din hibernare

De ce muncitorul vietnamez e mai bun decât cel român?