Notre Dame, adevărul este că...

Notre Dame este simbolul impresionant și spectaculos al creștinismului medieval, un creștinism sinistru, deformat, fake, la ani lumină (mai corect întuneric) de credința simplă apostolică, o credință, o religie care a ridicat catedrale impunătoare și ruguri sinistre pentru arderea ”unor eretici” în același timp. Catedrala Notre Dame și multe ”minuni” medievale a fost ridicate la ”lumina” rugurilor pe care au ars mii de oameni.

Emanuel Macron, la fel ca mulți alți conducători ai Franței au distrus și distrug cu mult mai mult spor simbolurile fundamentale ale creștinismului, decât flăcările de la Notre Dame. Desigur, acum ei, împreună cu bogații țării sunt primii care se oferă să ajute.

Ce ironie amară, cu o mână semnează înlocuirea termenilor ”tată” și ”mamă” (una dintre simbolurile fundamentale [pre]creștine ale umanității) cu ”părinte 1” și ”părinte 2”, în formularele oficiale și cu cealaltă mână semnează transferul a sute de milioane de euro pentru refacerea unei catedrale creștine.

Restaurarea catedralei este de fapt refacerea egoului unui popor îngâmfat, care vrea să rămână în centrul atenției, să fie în continuare admirat, în timp ce ”lucrează” mai departe la distrugerea (”cărămidă cu cărămidă” a) țesutului moral fundamental și biblic al umanității.


Foto: captură youtube/bbc news

Comments

Citește și:

Președintele Iohannis a ieșit din hibernare

Victor Ponta a fost reevaluat

De ce muncitorul vietnamez e mai bun decât cel român?