Cazul Caracal: așa ”are grijă” statul de noi

Statul român nu este configurat să apere, să ocrotească, să salveze cetățeanul. Din contră, este construit să mimeze că e în slujba cetățeanului, dar de fapt este cel care umilește, batjocorește și, sfâșietor de trist, omoară cetățeanul. Tot ce s-a întâmplat în cazul fetelor răpite la Caracal, precum și cazurile din anii trecuți, arată că avem de-a face cu un stat atotputernic (când e vorba de umilirea cetățeanului), dar nepăsător, inadmisibil de laș și greoi când e să slujească, să apere cetățeanul.

Să treacă 19 ore de la apelul în care o victimă răpită, sechestrată, violată îți cere ajutorul, până la momentul localizării imobilului de unde a venit apelul și descinderea poliției, este ceva halucinant. Și cu adevărat revoltător este că toate instituțiile implicate, dar absolut toate, Poliția, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Parchetul, procurorul, judecătorul, afirmă că au procedat corect, au făcut totul perfect. Asta înseamnă să ai, tu ca instituție a Statului, tupeu și atitudine de criminal.

Și da, să nu credeți că nu există în România tehnologia de localizare exactă pe baza apelului telefonic. Această tehnologie există, dar a fost configurat și este folosit în alte scopuri, mult mai ”importante” și ”nobile” din punctul de vedere al securității statului. Cetățenii de rând mai ”pot aștepta”, pot fi răpiți, măcelăriți de criminali, pot fi umiliți, batjocoriți la Poliție, în spitale și în mai toate instituțiile acestui Stat ”perfect” criminal.

Iar de politicieni ce să mai zicem. Este absolut jenant și rușinos modul cum încearcă să arate că sunt revoltați și indignați de cele întâmplate. În realitate însă toți, dar absolut toți acești indivizi, Prim Ministrul, Președintele, partidele de guvernământ și cei din opoziție, sunt sau au fost beneficiarii, răsfățații, și, la rândul lor, ocrotitorii, protectorii acestui Stat criminal creat, setat, organizat să umilească, batjocorească și să omoară cetățeanul, în loc să-l apere și să-l slujească. Absolut revoltător.

 Foto: pixabay.com

Comments

Citește și:

Președintele Iohannis a ieșit din hibernare

Victor Ponta a fost reevaluat

De ce muncitorul vietnamez e mai bun decât cel român?