În SUA și Europa creșterea economică e mai importantă decât viața cetățenilor

Luni, 2 noiembrie, au murit 2325 de oameni răpuși de Covid-19 în Europa, inclusiv Rusia, Ucraina și țările balcanice. Tot luni, 2 noiembrie, nu a murit nimeni în Australia și Noua Zelandă. Este adevărat, în privința numărului de locuitori Europa nu se poate compara cu Australia și Noua Zelandă, însă dacă punem laolaltă numărul morților la un milion de locuitori vedem următoarele cifre: Belgia are 1011 de morți per milion, Spania 775/milion, Marea Britanie 689/milion, Italia 646, Franța 573, SUA 715, Australia 35 și Noua Zelandă 5.  

Aceste cifre nu mint. Liderii europeni de multe ori spun că guvernul din China a reușit să controleze pandemia datorită faptului că a încălcat drepturile omului și că metodele aplicate în China nu se pot aplica în democrațiile din Europa. Ei bine, Australia, Noua Zelandă, Coreea de Sud, Taiwanul și Japonia ne dovedesc că existe metode de control și limitare a pandemiei și în democrațiile liberale. Australia și Noua Zelandă nu au ezitat să introducă restricții dure de carantină ori de câte ori au observat o creștere a infectărilor, în timp ce Coreea de Sud și Taiwanul, pe lângă restricții au apelat la testări extinse și un control strict al respectării regulilor.

Europa, Rusia, SUA au ales altă cale. Deviza, mantra repetată la nesfârșit în aceste țări a fost că ”nu ne permitem să închidem din nou economia”, ”trebuie să învățătm să trăim cu virusul”, etc. Astăzi se văd rezultatele. Noul coronavirus se răspândește incontrolabil în Europa, Rusia, SUA, zilnic mor mii de oameni, în schimb în Australia, Noua Zelandă, Taiwan, Coreea de Sud, China pandemia a fost frânată în mod vizibil.

Guvernele din Europa, Rusia, SUA, cu un cinism înspăimântător, au decis să sacrifice zilnic mii de vieți doar ca să nu închidă economia, iar acum, când se văd copleșiți de numărul mare de infectări și morți, rând pe rând iau măsuri disperate de restricții, dar nu fac asta pentru că le pasă de cei care mor, ci pentru că dezastrul umanitar, numărul mare de morți, spitalele copleșite le afectează imaginea, popularitatea și viitorul lor politic. 


 Foto: pixabay.com

Ha netalán érdekelne:

Nu Franța a câștigat Mondialul din Rusia, ci Putin

Așa sunt președinții care ne conduc